33ste hybride warmtepomp in gebruik gesteld

Geplaatst op 1 augustus 2017 |

Het Gemeentelijk Woningbedrijf Ameland heeft onlangs de 33ste en voorlopig laatste hybride warmtepomp in gebruik genomen. De toestellen zijn de afgelopen maanden geplaatst in huurwoningen van het woningbedrijf. Burgemeester Albert de Hoop stelde de 33ste warmtepomp officieel in gebruik. De eigenaren van drie Amelander installatiebedrijven die de toestellen hebben geïnstalleerd, waren hierbij ook aanwezig.

De 33 hybride warmtepompen van het Woningbedrijf zijn de eerste in een stimuleringsactie van GasTerra in het kader van het convenant Duurzaam Ameland. GasTerra heeft ook een stimuleringsactie voor particuliere woningbezitters: voor de eerste honderd huizenbezitters op Ameland die een hybride warmtepomp aanschaffen is een extra premie beschikbaar, bovenop de geldende subsidie.

Het voordeel van een hybride warmtepomp is dat deze energie uit de buitenlucht gebruikt om een deel van de warmtevraag van de woning te verzorgen. Daardoor neemt het totale energieverbruik van de woning fors af. De ervaringen van de gebruikers zijn tot nu toe zeer positief.