Ameland ondertekent Europese verklaring voor slimme duurzame eilanden

Geplaatst op 28 maart 2017 |

Op dinsdag 28 maart 2017 ondertekende burgemeester Albert de Hoop de zogenoemde Europese verklaring van het ‘Smart Island Initiative’ in Brussel. Met deze verklaring onderschrijft de gemeente Ameland de doelstelling om Europese eilanden tot koplopers te maken op het gebied van onder andere duurzaamheid in energie en water. Dit draSmart Islands Initiativeagt ook bij aan de economische ontwikkeling van eilandgemeenschappen. Burgemeester Albert de Hoop ondertekende de verklaring, samen met meer dan 200 andere Europese eilandgemeenten en de Europese Unie.

Het initiatief Het ‘Smart Islands Initiative’ borduurt voort op vele jaren van samenwerking tussen Europese eilanden. Het heeft als doel om de bijzondere eigenschappen van eilanden te benutten voor innovatie. Eilanden als proeftuinen voor technologische, sociale, milieuvriendelijke, economische en politieke innovatie.

Waarom eilanden? Wereldwijd zetten eilanden zich in om klimaatverandering tegen te gaan. Immers, eilanden behoren tot de eersten om de vernietigende effecten hiervan op de samenleving en natuurlijke omgeving te ervaren. Tegelijkertijd vormen eilanden met hun natuurlijke afbakening een ideaal startpunt voor verandering.

Meer informatie: www.smartislandsinitiative.eu