Boekje maakt betrokkenheid Amelanders zichtbaar

Geplaatst op 8 augustus 2018 |

De Amelander, het bekende vrijetijdsmagazine op Ameland, brengt al ruim tweeënhalf jaar ieder nummer een pagina met artikelen en inteviews over de de verduurzaming van de energievoorziening. Onlangs heeft de gemeente al deze artikelen gebundeld in een boekje. Het geeft een unieke dwarsdoorsnede van wat er op Ameland gebeurt op het vlak van duurzame energie. En dat is intussen heel wat.

De duurzame pagina’s in de Amelander worden gemaakt door de gemeente en de bedrijven die deelnemen in het convenant Duurzaam Ameland. Ze gaan zowel over de grote projecten van het convenant als over de verduurzaming die Amelanders zelf realiseren in hun eigen omgeving. Het boekje laat met de bundeling van al deze intiervies zien hoe energietransitie werkt: over de volle breedte en op alle niveaus.

Wat het boekje ook duidelijk maakt is dat de energietransitie op Ameland na twaalf jaar niet meer te stoppen is. De Amelanders zijn er zelf nadrukkelijk bij betrokken geraakt en de projecten worden steeds groter en relevanter, ook voor de rest van Nederland. Het ideaal van een volledig duurzame energievoorziening komt op Ameland steeds meer binnen handbereik.

Wilt u een exemplaar van het boekje ontvangen? Stuur dan een mail aan duurzaamameland@ameland.nl.