Search
NL DE UK
menu Menu button Close button
6 september 2023

Achtergrond: Isoleren. Koel in de zomer. Warm in de winter.

De isolatie van uw woning (verder) verbeteren, is een heel goed idee. Goede isolatie houdt uw huis lekker koel op warme dagen, en warm in de koude seizoenen. Hoewel het weer nu nog prachtig is, worden de dagen weer korter. Een goed moment om te bekijken wat allemaal mogelijk is op isolatiegebied. U leest erover in de De Praktische Isolatiegids.

Slimme isolatiegids

Gemeente Ameland ontwikkelde ‘De Praktische Isolatiegids’. Een boekje boordevol handige informatie en tips over het isoleren van uw woning. Het boekje laat zien welke kleine eenvoudige maatregelen u kunt nemen en wat er naast die kleine maatregelen verder mogelijk is. De checklijst op de achterzijde van de gids helpt u daar bij. Vorig jaar ontvingen alle Amelander huishoudens een papieren versie van de gids. De digitale versie is hier te vinden.

Meer informatie

Heeft u behoefte aan nog meer (gratis) informatie of advies? Veel informatie over het verduurzamen van uw woning of bedrijf kunt u vinden op Duurzaam Bouwloket. Ook op de site van MilieuCentraal vindt u betrouwbare informatie en goede ideeën. Woont u op Ameland en heeft u specifieke technische vragen? Deze kunt u per mail stellen aan Erwin de Boer van gemeente Ameland.

De voordelen van isolatie

Met goede isolatie heeft u minder energie nodig. Dat merkt u direct op de energierekening. Ook ervaren de meeste mensen meer comfort nadat de isolatie in huis verbeterd is. En de CO₂-uitstoot van uw woning gaat naar beneden. En hoe minder CO₂, hoe beter voor het klimaat.

No image Naar boven