Search
NL DE UK
menu Menu button Close button

Recreatiewoning verduurzamen

Door uw vakantiehuis te verduurzamen draagt u niet alleen bij aan een duurzame toekomst, maar kunt u ook geld besparen door lagere energiekosten en uw vakantiehuisverhuur aantrekkelijker maken voor gasten. Lees op deze pagina wat u zelf kunt doen, wat de gemeente doet en waar de gemeente staat op weg naar een aardgasvrij eiland.

Wat kunt u doen?

Veel mensen vragen zich af hoe ze het verduurzamen van hun vakantiewoning het beste kunnen aanpakken. We helpen u graag met onderstaande stappen:

Energiebesparende maatregelen

Bekijk welke maatregelen u zelf kunt toepassen of waar u iemand voor kan inschakelen.

Zelf doen

Inspiratie

Zie onze folders en brochures om meer inspiratie op te doen. Of lees wat andere Amelanders of recreatiewoningen-eigenaren hebben gedaan.

Inspiratie

Aanspreekpunt voor eigenaren van particuliere recreatiewoningen

Christy Schminnes is vast aanspreekpunt voor particuliere eigenaren van recreatiewoningen als het om duurzame energie gaat. Zij is benieuwd naar uw vragen, ideeën of opmerkingen en is te bereiken op duurzaamameland@ameland.nl.

E-mailen

Nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang een paar keer in het jaar informatie van Duurzaam Ameland.

Inschrijven

Proces

100% duurzame energie? Wat is haalbaar, betaalbaar en betrouwbaar? Gemeente Ameland onderzoekt de mogelijkheden en informeert belanghebbenden. Uw inbreng is onmisbaar om tot een aanpak te komen die werkt.

Duurzame recreatiewoningen eigenaren

Veelgestelde vragen

Alle veelgestelde vragen
Welke concrete maatregelen kan ik nemen om energie te besparen?
Er zijn heel veel maatregelen die je kan zelf kan nemen. Bekijk hiervoor onze tips onder zelf doen.
Heb ik voor de installatie van een warmtepomp een vergunning nodig?
Dat is niet altijd nodig. Wel is de locatie voor plaatsing van de warmtepomp buiten de woning afhankelijk van het bestemmingsplan dat van toepassing is op de woning en het gebied waar deze in staat.
Zijn er ook subsidies voor de verduurzaming van recreatiewoningen?
Nee, die zijn er op dit moment helaas niet. Met een aantal gemeenten proberen we dit punt op de politieke agenda in Den Haag te krijgen. Er is contact maar nog geen oplossing.
Kunnen wij ook direct door de gemeente benaderd worden met belangrijke informatie voor recreatiewoningeigenaren?
Op grond van de AVG mag de gemeente geen gebruik maken van persoonlijke gegevens als diegene hiervoor geen toestemming heeft gegeven. Daarom is het aan de eigenaren eerst toestemming hiervoor te geven. Dit kan door een mail te sturen naar: duurzaamameland@ameland.nl.
No image Naar boven