Search
NL DE UK
menu Menu button Close button
18 december 2023

Verslag dorpsgesprek geothermie

Op dinsdag 12 december 2023 organiseerde gemeente Ameland een dorpsgesprek over geothermie in Eetcafé de Boerderij in Ballum. De bijeenkomst maakt onderdeel uit van het Amelandse proces om in samenspraak met het eiland tot een alternatief voor aardgas te komen.

Sprekers en presentaties

Na een introductie door Luc van Tiggelen van gemeente Ameland, volgde een presentatie van Harry Hollander van Ghiocel, een bedrijf gespecialiseerd in het opsporen en winnen van aardwarmte.

Presentatie Luc van Tiggelen/Erwin de Boer, gemeente Ameland

Presentatie Harry Hollander, Ghiocel

Na de pauze vertelden Erwin de Boer en Luc van Tiggelen over de stappen die de gemeente heeft gezet sinds de vorige ronde dorpsgesprekken begin 2023 en wat nog nodig is om tot de overstap naar aardgasvrije warmte te komen.

Verslag

Er waren zo’n 50 geïnteresseerden aanwezig. Zij stelden verschillende vragen. In onderstaand document zijn deze vragen en antwoorden gebundeld.

Verslag dorpsbijeenkomst geothermie, vragen en antwoorden

Vervolg

Begin 2024 organiseert gemeente Ameland in ieder geval nog drie dorpsavonden. Deze avonden zullen in het teken staan van warmtenetten, -bedrijven en de warmtewet, elektrifcatie als (mogelijk) alternatief voor aardgas en over de Tidal Kite van SeaQurrent. Zodra data en tijden bekend zijn wordt hier over gecommuniceerd.

No image Naar boven