Search
NL DE UK
menu Menu button Close button
19 januari 2024

Aftrap NESSIE-project

Installateurs, onderhoudsmonteurs, electriciens en andere technici spelen een belangrijke rol in het welslagen van de energietransitie. Er is echter een schrijnend tekort aan goed opgeleid personeel in deze vakgebieden. Het Europese Interreg project NESSIE maakt werk van een snelle opbouw van capaciteit en vaardigheden met onmiddellijke actie in de Noordzee-regio. Ameland is een van de partners in het project dat op 16 en 17 januari van start ging in Leeuwarden.

nessie-dag-1-kick-off.jpg

Kick off

De tweedaagse bijeenkomst stond in het teken van kennismaken, de ins en outs van het project, het maken van werkafspraken en leren van voorbeelden uit de praktijk. Zo bezocht het gezelschap onder andere de Elfstedenhal. Hier kregen zij een presentatie en rondleiding. Ook bezochten zij MBO-instelling Firda. Firda is projectpartner en leidt zowel jongeren als volwassenen op tot onder andere installateur.

site-visit.jpg

Rol Ameland

Gemeente Ameland speelt een verbindende schakel tussen de lokale installateurs en Firda in dit project.

Doel is:

Over NESSIE

NESSIE streeft ernaar de personeelscapaciteit proactief te vergroten en beroepsonderwijs en -opleiding voor installateurs in de energietransitie te versnellen. Dit omvat het werven van nieuw opgeleide technici en het implementeren van korte vervolgcursussen, stages en E-campussen op basis van de beste praktijken op lokaal, regionaal en internationaal niveau.

Samenwerken over de grens

Het consortium bestaat uit de volgende partijen: New Energy Coalition, Provincie Fryslân, Firda, Learning Hub Friesland, Gemeente Ameland, Berufsbildende Schulen Borkum, Orthandwerkerschaft, Nordseeheilbad Borkum GmbH, Aalborg Universitet, Samsø Energiakademi, IUT de Lorient - Pontivy, Morbihan Énergies, Flux50

#NESSIE #InterregNorthSea #EnergyTransition #WorkforceDevelopment #Collaboration #Sustainability #Innovation

No image Naar boven