Search
NL DE UK
menu Menu button Close button
6 oktober 2023

Green Hysland workshop Vlieland

Op donderdag 5 oktober 2023 vond een Green Hysland workshop plaats op Vlieland. Het doel van de workshop was om theoretisch inzicht en praktische tips te delen over de inzet van groene waterstof. Tijdens de bijeenkomst zijn verschillende voorbeelden gedeeld van ‘waterstofvalleien’ die in verschillende Europese landen zijn ontwikkeld. Ameland is een van de partners in het programma.

Over Green Hysland

Green Hysland gaat over de ontwikkeling van waterstoftechnologie op het eiland Mallorca en een aantal ‘fellow-islands’, waaronder Ameland. Ameland is aangehaakt bij het programma om de kennis die voor Mallorca wordt ontwikkeld op de voet te volgen. Ook op Ameland zijn plannen voor de productie en het gebruik van waterstof als opslag van duurzame energie. Naast Ameland zijn ook andere eilanden aangesloten, zoals Tenerife, Madeira, enkele Griekse eilanden, Aran (Ierland) en Chiloé (Chili).

Meer informatie

Het Europese programma Green Hysland verspreidt regelmatig nieuwsbrieven. Zie ook de volledige projectwebsite en bijvoorbeeld een introductiefilm over het project.

Over groene waterstof

Hernieuwbare of groene waterstof wordt algemeen beschouwd als een belangrijke manier om duurzame energie in op te slaan, flexibiliteit in de energiesystemen te brengen, mogelijkheden voor energieopslag te creëren en de koppeling tussen sectoren te verbeteren.

No image Naar boven