Search
NL DE UK
menu Menu button Close button
15 september 2023

Provincie Drenthe bezoekt Duurzaam Ameland voor inspiratie energietransitie

Op woensdag 13 en donderdag 14 september kwamen leden van De Provinciale Staten van Drenthe voor een Statenexcursie naar Ameland. De Statenexcursie stond dit jaar in het teken van ‘Energie van de toekomst’. Een thema dat past bij Ameland dat 15 jaar voorop wil lopen in de energietransitie.

In gesprek over energietransitie

In gesprek over duurzame projecten op Ameland Na een openingswoord van de Commissaris van de Koning van Drenthe, Jetta Klijnsma, verwelkomde burgemeester Leo Pieter het gezelschap. De aanwezigen gingen vervolgens in gesprek over de energietransitie en uitdagingen voor Ameland op het gebied van duurzaamheid. Verder brachten de Statenleden een bezoek aan de duurzame Burgemeester Walda School in Nes, is uitleg gegeven over het verlichtingsplan van Ameland en heeft Luc van Tiggelen een presentatie gegeven over Duurzaam Ameland.

Over de Statenexcursie

De Statenexcursie is een jaarlijks terugkerend fenomeen. Voor de leden is het een moment om elkaar beter te leren kennen, maar ook om meer te leren over hoe andere gemeentes bepaalde vraagstukken aanpakken.

No image Naar boven