Search
NL DE UK
menu Menu button Close button
1 mei 2024

Start testen TidalKite in het Borndiep

In de komende periode is het bedrijf SeaQurrent actief op de testlocatie in het Borndiep, bij de Waddenzee bij Hollum.

Voor een langere langere periode worden verschillende tests uitgevoerd met het TidalKite systeem, de onderwatervlieger. De focus ligt eerst op het afstellen en inregelen van de kite en de verschillende subsystemen.

Naast het testen en demonstreren van technologie wordt ook ecologische monitoring en onderzoek verricht om de invloed op het lokale ecosysteem te evalueren en nieuwe kennis te ontwikkelen.

Het afronden van het volledige testprogramma neemt een langere periode in beslag. De testen bestaan uit meerdere fases. Na afronding van initiële tests met de vlieger en subsystemen zal in de daarop volgende fase het volledige geïntegreerde TidalKite systeem geïnstalleerd en getest worden; inclusief de ‘Power Take-Off’ (PTO), dit is het sub-systeem dat de trekkracht van de vlieger omzet in elektriciteit.

Vanaf dat moment zal opnieuw een aantal testfases doorlopen worden, met als uiteindelijk doel het produceren en leveren van elektriciteit aan Ameland.

Lees hier meer informatie over de TidalKite en de Getijdencentralewaddenzee.

De testen bij Ameland worden mede mogelijk gemaakt door het Waddenfonds, Gemeente Ameland, Provincie Friesland en met steun vanuit de AEC

No image Naar boven