Search
NL DE UK
menu Menu button Close button
2023

Recreatiewoningen verduurzamen

Op Ameland staan onder andere zo’n 1.600 permanent bewoonde woningen en 2.200 recreatiewoningen. Gemeente Ameland is vanuit het Nederlands Klimaatakkoord verantwoordelijk voor de verduurzaming van de gebouwen op het eiland.

Samen in gesprek

Landelijke subsidieregelingen ten aanzien van verduurzaming van woningen zijn vooralsnog niet van toepassing op recreatiewoningen. Gemeente Ameland komt graag in contact met zoveel mogelijk particuliere eigenaren. Door samen in gesprek te gaan, krijgen we een beter beeld bij de vragen en ideeën die er leven.

Samenwerking andere gemeenten

Samen met andere gemeenten, die een gelijke uitdaging kennen, onderzoekt gemeente Ameland de mogelijkheden om ook de verduurzaming van deze woningen mee te nemen in de energietransitie en 15 jaar op het klimaatakkoord vooruit te lopen.

Contact

Bent u eigenaar van een particuliere recreatiewoning op Ameland? Wij horen graag van u. Laat ons uw vragen en ideeën over het verduurzamen van uw recreatiewoning weten. Dit kan per e-mail via duurzaamameland@ameland.nl, telefonisch 0519 555 555 of op afspraak ook persoonlijk.

Locatie AmelandZelf doen

Dakisolatie - Plat dak

Dakisolatie - Plat dak

Naden en kieren dichten

Naden en kieren dichten

No image Naar boven