Search
NL DE UK
menu Menu button Close button

Christy Schminnes

Christy Schminnes is binnen Team Duurzaamheid een aanspreekpunt voor eigenaren van recreatiewoningen.

Sinds afgelopen najaar werk ik als trainee energietransitie bij de gemeente Ameland. Na 27 jaar heb ik de overstap gemaakt van vakantiegangster naar eiland-bewoner en werk ik nu hier. Ik ben het aanspreekpunt voor particuliere eigenaren van recreatiewoningen.

Ameland wil in 2035 volledig over zijn op duurzame energie. Deze ambitie heeft natuurlijk ook invloed op de ongeveer 2.200 recreatiewoningen op Ameland. De juiste verduurzamingsmaatregelen treffen kan vooral op afstand lastig zijn en vraagt mogelijk een andere aanpak dan bij permanent bewoonde woningen.

De doelgroep particuliere eigenaren is heel divers. Sommige eigenaren wonen namelijk op Ameland, anderen aan de wal in Nederland of elders in Europa. Soms is een familie eigenaar of juist een bedrijf of stichting. En de één verhuurt het huis rechtstreeks, de ander via een bureau en weer een ander helemaal niet.

Uiteraard komen wij graag in contact met de zoveel mo-gelijk particuliere eigenaren. Door samen in gesprek te gaan, krijgen we een beter beeld bij de vragen en ideeën die er leven. Neem contact met ons op via de mail.

En wat betekent dit voor Ameland?

“Uit de eerste gesprekken met recreatiewoningeigenaren, merk ik dat zij het fijn vinden dat er nu een aanspreekpunt is en daarmee specifieke aandacht voor deze doelgroep. Ik zie het als een positieve start om samen te kijken hoe we slim op weg gaan naar de energie van de toekomst.”
Zelf doen

Raamisolatie

Raamisolatie

Led-verlichting

Led-verlichting

No image Naar boven